Chocola

Mijn dochter had laatst een spreekbeurt over haar favoriete food: chocola. Het grappige van de hele spreekbeurt was voor mij de eindconclusie. De ‘chocola’ waar ze zo gek op is, is namelijk helemaal geen chocola! Ze is gek op witte chocola en laat daar nu net geen cacao in zitten 🙂 Dus eigenlijk geen chocola, maar toch hoort het bij die categorie. Zo leerde ik ook nog weer wat, want ik had het me nog nooit gerealiseerd hoe dat nu zit met witte en bruine chocola.

Nu is zij vooral van de witte chocola en zelf ben ik gek op gewone melk chocola! Met nootjes natuurlijk! Daarmaast zijn we gek op elkaar. Leuk detail waar ik hier verder niet op in ga, maar ik ben ‘wit’ van kleur en mijn dochter is ‘bruin’ van kleur. Toeval?

Vanwege mijn dieet destijds heb ik een hele poos geen chocola gegeten. Als vervanger gebruikte ik toen carobepasta. Laatst, toen ik een poging wilde doen om weer gezonder te gaan eten en me realiseerde hoeveel hagelslag er ’s morgens op onze boterhammen gaat, heb ik weer eens zo’n pot carobepasta opgehaald bij de gezondheidswinkel. Maar op een of andere manier kregen zowel mijn kinderen als ik geen vat op die pot pasta, terwijl het nog wel in de duo penotti variant gekocht was! Dan weet je ook gelijk weer, dat je geen honger lijdt, want anders waren die rauwe (cacao)bonen wel zoeter geweest.

Nu lees ik net dat carob wel als vervanger van cacao gebruikt wordt, maar dat het eigenlijk een zoetstof is. Kijk! Dan heb je weer mijn aandacht! Dat wist ik nog niet en zoetekauw als ik ben, lees ik snel verder. In dat zelfde stukje staat dat carob in combinatie met cacao het goede in elkaar naar boven haalt. Kijk en dat herken ik ook als ik naar mijn kinderen kijk. Zij halen het goede in mij naar boven, maar ook dan zit er wel eens even een dag of moment tussen waarop ‘de smaak van het leven’ anders is dan je normaliter verwacht 😉

Na onze teleurstellende ervaring met deze carobepasta heb ik mijn idee om daarmee het hagelslag ochtendritueel te vervangen gelijk laten varen. Alsof er niet meer varianten van de carobepasta zijn die geprobeerd kunnen worden. Maar stiekem denk ik dat ik er op gewoon niet aan toe was de hagelslag vaarwel te zeggen. En daarbij gaat het niet om de vorm, maar om de inhoud, de chocola.

Dat probeer ik mijn kinderen ook mee te geven als er even een minder leuk moment is of als ik boos op ze ben. Ik ben niet negatief over hun kern, hun inhoud, maar de vorm, hun gedrag kan ik soms wel eens even minder blij van worden.

Als ik binnenkort in een andere gezondheidswinkel ben, toch maar weer eens bij de carobe varianten kijken.

Iemand nog tips voor een lekker merk carobepasta?

Het hoeft geen duo penotti variant te zijn, die hebben we al in huis 😉

Mocht je nu van dit verhaal geen chocola hebben kunnen maken, dan begrijp ik dat. Het ging eigenlijk ook het meest over carob.

 

 

 

Reageer op dit bericht