Komkommer

Kennen jullie ook van die echte tongbreker zinnen. Laatst vroeg mijn dochter mij of ik er ook één kende. Toen begon ik spontaan over de komkommer. Tot mijn verbazing zag ik op bovenstaande site geen een over de komkommer staan. Toen kwam ik uit op deze.

Bekommer jij je ook om die kromme komkommer met dezelfde kenmerken als de rechte maar die als een vorm van natuurlijke kunst onbekommerd krom te voorschijn kwam?

Niet de leukste en veel te moeilijk als tongbreker voor een kind. Maar toen ik hiermee bezig was, bedacht ik me dat het over een wezenlijk voedselprobleem gaat. We zijn er inmiddels namelijk helemaal aan gewend dat in de supermarkt de komkommers allemaal netjes recht naast elkaar liggen. Maar als familie van de augurk is het best bijzonder, zo’n rechte bonestaak van een komkommer. Groeit de komkommer van nu dan alleen maar recht? En als dat niet zo is, waar blijven die kromme komkommers dan?

De vakantietijd is aangebroken en dat betekent vaak dat we qua nieuws en tv in de komkommertijd zijn aanbeland. Misschien daarom wel eens leuk en verdiepend om dit online artikel over kromme groente en de krommunity daarvan te lezen. En wie weet kom je dan ook tot de conclusie dat sommige dingen eigenlijk best krom geregeld zijn. Mooi dat er zulke initiatieven zijn die een alternatief hebben voor de ‘kromme’ groenten.

Kies deze zomer in de winkel daarom eens de meest kromme komkommer uit en laat die eens over je tong gaan. Wedden dat je gezicht d’r niet krom van trekt? En als ’t ie dat wel doet, dan was het zekers geen komkommer maar een augurk die zich tot het formaat komkommer had opgeblazen: de zure bom!

Heb jij een leuke ‘kromme komkommer’ tongbreker zin? Deel hem hieronder!

 

Reageer op dit bericht