Met melk en suiker graag!

Dat is tot nu toe mijn antwoord op de vraag: “Hoe wil je de koffie?” En al een paar jaar druist het zo compleet in tegen alles wat ik over gezond leven heb geleerd en weet. Kun je je voorstellen dat je iets drinkt, dat je eigenlijk zo vies vindt, dat er van alles bij in moet om het te kunnen drinken. Terwijl je weet (en dus denkt) dat al die koffiemelk en suiker (en niet te vergeten de koffie zelf!) niet goed is voor je lijf. Eigenlijk heel gek toch. Maar op een of andere manier leek mijn lijf het nodig te hebben en voelde ik juist weerstand bij het stoppen.

Stoppen was dus geen optie. Om het gezonder te maken ben ik een paar jaar geleden gestart met honing ipv suiker. Voor mijn gevoel werd het daar een stuk gezonder van ;-). Dat ging een poosje zo door, tot ik ergens las dat sommige supermarkt honing, van bijen komt die suikerwater gevoerd krijgen… Gauw een pot ‘echte’ honing van een imker gekocht, maar die smaak bedierf de koffie weer helemaal vond ik (sorry bij, je honing vind ik heel lekker bij andere producten, maar dus niet in de koffie).

Rond die tijd kwam ik in contact met een mooi voedingsprogramma. Dat is een heel mooi en uitgebalanceerd advies waar je je leefstijl van kan maken. Zij adviseren stevia als zoetstof (de echte dan). Binnen dat programma kan je ook best 3 kopjes koffie drinken wordt aangegeven. Voor de meeste mensen dus goed te doen.

Maar soms heb ik die 3 al voor 9 uur ’s morgens op…Hoe mooi ik het allemaal ook vind ik ben er gewoon nog niet klaar voor denk ik. Toch heb ik de suiker wel alvast vervangen door stevia en zo volg ik een aantal andere adviezen ook al op. Die stappen zijn alvast gezet, op weg naar nog meer verandering.

Reageer op dit bericht