Wie?

Mijn naam is Jolanda Ramerman, gek op lekker eten en een geboren denker. Ik ben creatief, empatisch, humoristisch, een tikkeltje filosofisch en een beetje chaotisch. Daarnaast ben ik een dromer of zo je wilt een wereldverbeteraar.

Mijn motto is:

“Er is meer mogelijk dan je eerst dacht.”

Ik denk dat er altijd meer mogelijkheden zijn! Meer opties voor het oplossen van een ‘probleem’ dan de oplossingen die we gelijk zien of kennen. Meer kanten aan een verhaal, dan je eerst dacht.

Ik sta voor een ‘open mind’. Ben niet in één hokje te vangen, hoewel typeringen best kunnen helpen als intro van jezelf ;-). Ik sta niet speciaal voor ‘anders denken’, ‘omdenken’ ‘bedenken’ of ‘door denken’. Ik sta zelfs niet voor alleen maar ‘denken’. Doen is minstens zo belangrijk!

Dat er meer mogelijkheden zijn, geldt niet alleen voor situaties, maar ik denk dat het ook voor ons zelf zo werkt. Vaak lijkt het erop dat we ‘problemen’ in ons leven laten voor wat het is.

  • “Ja, dat had mijn moeder en mijn opa ook al, dat is nu eenmaal ons karakter.”
  • “Er zijn er zoveel die daar last van hebben, daar is nu eenmaal niets aan te doen”.

Of wat ik zelf heb ervaren:

  • “Dat wat jij hebt is chronisch en gaat nooit weer over!”.

Bam! De deur gaat dicht, het boek gaat dicht, je mind gaat op slot. Je kijkt er nooit weer naar om, want het maakt toch geen verschil.

Maar hoe zou het zijn als iemand je vandaag de vraag stelt:

Wat als er meer mogelijk is dan je nu denkt.
Wat mag voor jou dan mogelijk worden?

Of misschien nog belangrijker:

Wat als er meer mogelijk is dan je nu denkt.
Wie wil jij dan zijn?

Beide vragen zijn voor mij belangrijk. Ze nodigen me uit om verder te kijken, verder te zoeken, verder te graven en vooral in mijn geval verder na te denken over mogelijke ‘oplossingsrichtingen’.

Graag nodig ik jou ook uit om met me mee te reizen op mijn zoektochten naar het meer ‘Mogelijk!’. Naar het idee van Louise van Swaaij en Jean Klare, beschreven in het boek: Atlas van de Belevingswereld.

Ik hoop dat je onderweg geniet van mijn ‘food for thoughts’. We zullen dwalen langs wegen van voeding, bewustwording, lifestyle, gezondheid, balans, duurzaamheid etc. In de besloten facebookgroep nodig ik je uit jouw gedachten, inzichten en oplossingen die voor jou werken te komen delen. Wie weet bij welk mooi meer we straks samen uitkomen?!