Fast food

Onderweg naar ons vakantieadres hebben we een stop gemaakt bij de bekende M keten. Waar het bij de kinderen al het water in de Mond doet lopen, denk ik vooral na over Medium of big. Want ook ik heb best trek gekregen onderweg, maar de M kennende is big ook echt enorm groot, te groot, Maar is Medium dan wel voldoende, zo vraag ik Me af. Er is dan toch altijd wat angst dat ik tekort kom.

We gaan uiteindelijk allemaal voor Medium en iedereen heeft er natuurlijk na afloop weer genoeg van. Of genoeg van het eten of genoeg van het lawaai, want het is vakantietijd en dat is te Merken. Overal om ons heen zijn kinderen die het duidelijk niet naar de zin hebben. Slechts een enkele ouder weet met de kinderen een rustpunt in de chaos te creëren. De Meeste ouders zijn druk bezig de overvolle dienbladen Met dito happy Meals (?) geflankeerd door dreinende kinderen naar een plaats te Manoevreren, om daar vervolgens zo gauw Mogelijk de boel naar binnen te werken.

Niet echt een omgeving die we ons voorstellen bij vakantierust en -plezier… Maar we doen het voor de kinderen! Toch…?

Als we onze weg vervolgen vraag ik Me af waarom we eigenlijk op vakantie gaan en dit soort dingen doen. Ineens bedenk ik Me dat tussen dat wat we graag willen en ons gedrag soms een groot verschil zit. Zo willen we op vakantie om ons leven in de slow stand te krijgen. Ondertussen eten we fast food. Maar als we eenmaal thuis zijn en ons weer Meer bezig houden met slow food, willen we niets liever dan snel weer op vakantie en boeken alvast gauw de volgende trip. Op die Manier zijn we altijd ‘onderweg’ naar iets dat ons beter lijkt.

Ik ga Me de komende week op Mijn vakantieadres maar eens bezinnen op wat ik nu echt graag wil en hoe ik dat verlangen ook kan omzetten in concreet gedrag. Precies daarover gaat ook het boek van Ben Tiggelaar: Dit wordt jouw jaar!  Ben benieuwd of Ben Mij kan helpen aan een Mooi nieuw jaar straks na de vakantie!

Ik heb inmiddels al wel zoveel gelezen, dat ik besef dat ik het wel zelf Moet doen en ik heb net gelezen dat Maar 5% van ons gedrag bewust gedrag is, oei….

Wat denk je? Kunnen we Met de keuze van ons eten dit percentage ook positief beïnvloeden.

Kijken of ik daar straks nog iets zinnigs over kan zeggen. Nu eerst een wijntje. Proost! Op het leven, of het nu langzaam gaat of snel! We genieten!

 

 

 

Leave a Reply